Gå videre til hovedindholdet

Rejse tilbage til de kinesiske rødder

Kina har inviteret tusindvis af internationalt adopterede børn tilbage til Kina på regeringsstøttede ture, hvor de uddeler gaver og prøver at pleje landets image ift. børnepolitikken.
Rejserne er ifølge forfatteren til denne artikel det rene slaraffenland af et eventyr for børnene.

For forfatteren og hendes familie var det forbløffende at se den udvikling i retning af velstand, som Kina har undergået, siden de hentede deres datter et årti tidligere. Men hvor var alle babyerne?
Fra datterens børnehjem er antallet af adoptioner faldet fra årlige 150 til 10-20 om året på de ti år. Det har gjort, at børnehjemmet til gengæld har kunnet finde forældre til lidt ældre børn med milde handicaps. Men den internationale adoption fra Kina har altså, som mange ved, været stærkt faldende.

Ifølge artiklen fødes der dog stadig 120 drenge for hver 100 piger i Kina, men bidragende til dette er også den moderne teknologi, som gør det nemmere at fravælge pigefostre. Derudover bortadopteres uønskede piger ofte til andre "børnehungrende" kinesiske familier og bliver derfor ikke forladt.

I byerne er der dog også en tendens til ligefrem at foretrække piger, da de passer bedre på deres aldrende forældre og ikke indebærer så mange økonomiske omkostninger. Hvis man får en søn, skal man købe ham en dyr lejlighed, når han bliver gift.
Den kinesiske regering forsøger at fremelske en mere ligelig fordeling af foretrukne køn. Manglen på kvinder i Kina er et samfundsproblem.

Læs artiklen, som også fortæller om gensynet med Kina, i Financial Times: http://www.ft.com/cms/s/2/cc97dd18-a719-11de-bd14-00144feabdc0.html

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Adoptionsnyt lukker

Ja - jeg har besluttet at lukke Adoptionsnyt. Jeg har desværre alt for travlt med alle mulige andre projekter til at vedligeholde en nyhedsblog, som jo i sagens natur kræver opdatering meget ofte og allerhelst dagligt. Det er bestemt med blødende hjerte at jeg har taget denne beslutning, da bloggen jo var mit hjertebarn og hobbyprojekt meget længe. Men det går jo ikke, at der her fremme i marts stadig står godt nytår, vel? ;) Da Tine ind imellem udsender nyheder via Adoption Zones facebookgruppe , har jeg lovet hende at udarbejde en liste over mine links, og så kan hun så - alt efter hvad hun med tiden beslutter sig for at bruge den nye version af Zonen til - anvende dem som hun vil. Bloggen her bliver liggende indtil videre, så man kan stadig læse gamle indlæg, men den vil ikke blive opdateret længere. Tusind tak til jer læsere, der har fulgt bloggen og de 175 medlemmer på Facebook :) Held og lykke til alle dem, der er midt i et adoptionsforløb :) Til sidst vil jeg lige reklam