Gå videre til hovedindholdet

Rejse tilbage til de kinesiske rødder

Kina har inviteret tusindvis af internationalt adopterede børn tilbage til Kina på regeringsstøttede ture, hvor de uddeler gaver og prøver at pleje landets image ift. børnepolitikken.
Rejserne er ifølge forfatteren til denne artikel det rene slaraffenland af et eventyr for børnene.

For forfatteren og hendes familie var det forbløffende at se den udvikling i retning af velstand, som Kina har undergået, siden de hentede deres datter et årti tidligere. Men hvor var alle babyerne?
Fra datterens børnehjem er antallet af adoptioner faldet fra årlige 150 til 10-20 om året på de ti år. Det har gjort, at børnehjemmet til gengæld har kunnet finde forældre til lidt ældre børn med milde handicaps. Men den internationale adoption fra Kina har altså, som mange ved, været stærkt faldende.

Ifølge artiklen fødes der dog stadig 120 drenge for hver 100 piger i Kina, men bidragende til dette er også den moderne teknologi, som gør det nemmere at fravælge pigefostre. Derudover bortadopteres uønskede piger ofte til andre "børnehungrende" kinesiske familier og bliver derfor ikke forladt.

I byerne er der dog også en tendens til ligefrem at foretrække piger, da de passer bedre på deres aldrende forældre og ikke indebærer så mange økonomiske omkostninger. Hvis man får en søn, skal man købe ham en dyr lejlighed, når han bliver gift.
Den kinesiske regering forsøger at fremelske en mere ligelig fordeling af foretrukne køn. Manglen på kvinder i Kina er et samfundsproblem.

Læs artiklen, som også fortæller om gensynet med Kina, i Financial Times: http://www.ft.com/cms/s/2/cc97dd18-a719-11de-bd14-00144feabdc0.html

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Kun i dag: 50% på alle bøger af Bjarne Reuter

Affiliate program

I anledning af Bjarne Reuters 60 års fødselsdag, giver Saxo.com 50% rabat på alle hans bøger - men KUN I DAG.
Klik på billedet for at gå direkte til online-shoppen.