Gå videre til hovedindholdet

TV2 laver skæg med handel med asiatiske børn

TV2 Zulu har udsendt en efterspørgsel på asiatiske børn, som skal medvirke i en komedieserie. Man kan spørge sig selv, om der virkelig er nogen forældre, hvadenten de er forældre via biologi eller adoption, der vil anvende deres børn til et sådant formål.

En lang række forældre til adopterede børn har sendt klager til TV2, men er blevet mødt af et standardsvar fra programchef Maiken Wexø, som tilsyneladende slet ikke har forståelse for, hvad det er, der er på spil for børnene og bare tror, at det er en spørgsmål om, hvorvidt man bryder sig om grovkornet humor eller ej.

Her er efterlysningen fra TV2 Zulu:

Børn i alderen 0-5 år søges til komedien "Kristian"
Vi er i fuld gang med optagelserne til de nye afsnit af komedien "Kristian" som kan opleves på TV 2 Zulu. I denne forbindelse skal vi lave 2 scener der finder sted i en butik hvor man kan købe små børn fra alle asiatiske lande.(det er en komedie) Vi søger derfor børn i alderen fra 0 år-7 år der ville synes det var sjovt at deltage. Selve optagelserne finder sted nu på torsdag den 26. november fra kl. 14.00-17.00 i centrum af København. Som tak for hjælpen sørger vi for forplejning, slik, og gave bestående af biografbilletter samt cola & popcorn til børnene og forældrene. Desuden dækker vi transportomkostningerne.Vi ved scenerne ikke er så politisk korrekte men det er jo drenge/mande humor, og vi sørger selvfølgelig for at børnene hygger sig og får en god oplevelse. Hvis du mener dette er noget for din søn eller datter så send venligts en mail med navn og mobil nr til andrea@fjernsynet.dk eller ring til mig på mobil 50713048.

Efter de første mange klager, har TV2 tilsyneladende besluttet sig for at bruge et standardsvar til de fortørnede forældre, der skriver til stationen:

Jeg takker for din henvendelse.
Det er altid vanskeligt at besvare denne slags henvendelser, så det bliver tilfredsstillende for den enkelte der har klaget. Oftest har man jo stor sympati, for dem som føler sig stødt. Som f.eks. i dit tilfælde, hvor fremstillingen af børn som en handlesvare, selvfølgelig må virke krænkende uanset at det er ment som en absurd joke i en humoristisk og abstrakt komedieserie.

Problemet er, at det er umuligt at sætte regler op for hvad der er god og dårlig humor. Opfattelsen af humor handler oftest om den enkeltes forhold og personlige reference til jokens indhold, og derfor vil det være næsten umuligt at lave et sæt regler som alle ville kunne tilslutte sig, uden at ende med at fremstå så kedelige for vores målgruppe, at vi ligeså godt kunne lukke kanalen.

På Zulu har vi besluttet at der skal være plads til den grænseoverskridende humor og den vil i sin natur støde enkelte fra, men det er vores valg og vi håber at den glæde vi ofte bringer med et godt grin, kan opveje det for de gange hvor man synes vi er gået over grænsen.

Med Venlig Hilsen
Maiken Wexø
Programchef

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Kun i dag: 50% på alle bøger af Bjarne Reuter

Affiliate program

I anledning af Bjarne Reuters 60 års fødselsdag, giver Saxo.com 50% rabat på alle hans bøger - men KUN I DAG.
Klik på billedet for at gå direkte til online-shoppen.