Gå videre til hovedindholdet

Debat om adoption i København

Affiliate Program

Set på AC's hjemmeside:

I anledning af den danske udgivelse af "De bedste hensigter" af Cheri Register inviterer Hans Reitzels forlag til en refleksions- og dialogaften med den dansk-amerikanske forfatter om adoption og forældreskab.

Du kan købe bogen direkte hos Saxo.com ved at klikke på billedet af bogen (i skrivende stund er den endnu ikke udkommet men kan forudbestilles - udkommer i morgen!).

Forlagets beskrivelse af bogen:
I 10 essays beskriver Cheri Register, adoptivmor til to (nu voksne) døtre fra Korea, de eksistentielle faldgruber, man som forældre let kan falde i - af kærlighed til sit adoptivbarn:

De bedste hensigterVi slår en streg over vores børns fortid
Vi våger over vores ´skrøbelige´ børn
Vi lægger låg på sorg og vrede
Vi er forældre i forsvarsposition
Vi tror på, at race ingen betydning har
Vi dyrker vores eksotiske børn
Vi lader vores børn vokse op i racemæssig isolation
Vi mener, at vores land er bedst
Vi tror, at adoption frelser børn
Vi forgriber os på vores børns kultur

Hvert essay åbner med et karikeret eksempel, som giver et nyt syn på de handlemåder og vaner, der er så velkendte og fortrolige, at man sjældent sætter spørgsmålstegn ved dem, selvom de måske ikke tjener barnets og familiens bedste interesse. Register opfordrer adoptivforældre til at inddrage deres egne erfaringer i en nøgtern, ærlig og personlig dialog om deres families særlige vilkår.

De bedste hensigter kan læses som en introduktion til adoption generelt, som en lærebog, men også som en erindringsbog, hvor den dansk-amerikanske forfatter fra Minnesota reflekterer over betydningen af sine døtres herkomst og sine egne aner i Danmark.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Adoptionsnyt lukker

Ja - jeg har besluttet at lukke Adoptionsnyt. Jeg har desværre alt for travlt med alle mulige andre projekter til at vedligeholde en nyhedsblog, som jo i sagens natur kræver opdatering meget ofte og allerhelst dagligt. Det er bestemt med blødende hjerte at jeg har taget denne beslutning, da bloggen jo var mit hjertebarn og hobbyprojekt meget længe. Men det går jo ikke, at der her fremme i marts stadig står godt nytår, vel? ;) Da Tine ind imellem udsender nyheder via Adoption Zones facebookgruppe , har jeg lovet hende at udarbejde en liste over mine links, og så kan hun så - alt efter hvad hun med tiden beslutter sig for at bruge den nye version af Zonen til - anvende dem som hun vil. Bloggen her bliver liggende indtil videre, så man kan stadig læse gamle indlæg, men den vil ikke blive opdateret længere. Tusind tak til jer læsere, der har fulgt bloggen og de 175 medlemmer på Facebook :) Held og lykke til alle dem, der er midt i et adoptionsforløb :) Til sidst vil jeg lige reklam