.

Søg på adoptionssider

tirsdag den 29. september 2009

Ny historie om korruption i Kina

Siden starten af 90'erne er mere end 80.000 kinesiske børn blevet bortadopteret internationalt, de fleste til USA. Normalt lyder historien, at de fleste er små pigebørn, som blev forladt af deres forældre, som hellere ville have en dreng pga. etbarnspolitikken. Uden tvivl er det tilfældet for mange tusinde piger. Men der begynder at dukke historier op, om børn som er blevet taget mod forældrenes vilje. Nogle af dem endda af personer fra myndighederne. Motivationen skulle være de 3.000 $, som adoptivforældrene betaler til børnehjemmene. CCAA har ikke ønsket at kommentere sagen, men har tidligere sagt, at de mener, misbruget er meget begrænset, og at de skyldige er blevet fyret og straffet.

Familieplanlægningsmyndighederne i Kina er meget magtfulde og kan f.eks. bestemme, hvem der skal have abort, og hvem der skal steriliseres. Nogle har misbrugt denne magt til at tage børn med vold. Og når et barn først er på børnehjem, kan forældrene risikere at miste alle rettigheder. Mange steder i Kina er befolkningen rædselsslagne for familieplanlægningsmyndighederne, som ofte kommer på besøg. Når et barn findes forladt, skal myndighederne forsøge at finde forældrene, men det hjælper ikke, at de annoncerer efter dem i avisen, for mange steder ude på landet har man slet ikke aviser. Derudover er mange analfabeter, som har fået at vide, at myndighederne har ret til at fjerne børnene iflg. loven.

Læs artiklen i Los Angeles Times: http://www.latimes.com/news/nationworld/world/la-fg-china-adopt20-2009sep20,0,618775,full.story

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails