.

Søg på adoptionssider

lørdag den 30. maj 2009

Debat om international adoption i New York Times 10. maj

I artiklen diskuteres med udgangspunkt i Madonnas seneste adoptionsforsøg, om international adoption er den bedste løsning for børnene, eller om de ville have bedre af at blive i deres hjemland. Det kan dog være svært at opbygge de foranstaltninger og den velfærd, der ville være nødvendig for børnene i hjemlandene. Og det er ikke noget, der sker på én dag.
Som man ofte læser, siger én, at det ofte er de syge, de handicappede og de ældre børn, der i virkeligheden har behovet, men det er ikke disse børn, Vesten primært ønsker. Og de mange penge i Vesten kan medføre tvivlsomme procedurer. Det siges i artiklen, at mange forældreløse børn i virkeligheden viser sig at have familie.
En anden nævner, at børn klarer sig bedst i en familie, hvor de får kærlighed og støtte. Men at det er vigtigt, at man sætter sig ind i den kultur, barnet kommer fra. Og at man skal være forberedt på omgivelsernes reaktion på, at barnet evt. har en anden farve end familien.
Der langes flere steder i artiklen hårdt ud efter international adoption.
En kvindelig advokat og direktør for Center for Adoptionspolitik mener dog, at protesterne mod Madonnas adoption nærmest er kendetegnende for en hetz mod international adoption. Hun problematiserer, at man ser overordnet på problemet og dermed kræver foranstaltninger i hjemlandet, i stedet for at se på det enkelte barn, som har brug for en familie.
Artiklen kan læses her: http://roomfordebate.blogs.nytimes.com/2009/05/10/celebrity-adoptions-and-the-real-world.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails