Gå videre til hovedindholdet

Debat om international adoption i New York Times 10. maj

I artiklen diskuteres med udgangspunkt i Madonnas seneste adoptionsforsøg, om international adoption er den bedste løsning for børnene, eller om de ville have bedre af at blive i deres hjemland. Det kan dog være svært at opbygge de foranstaltninger og den velfærd, der ville være nødvendig for børnene i hjemlandene. Og det er ikke noget, der sker på én dag.
Som man ofte læser, siger én, at det ofte er de syge, de handicappede og de ældre børn, der i virkeligheden har behovet, men det er ikke disse børn, Vesten primært ønsker. Og de mange penge i Vesten kan medføre tvivlsomme procedurer. Det siges i artiklen, at mange forældreløse børn i virkeligheden viser sig at have familie.
En anden nævner, at børn klarer sig bedst i en familie, hvor de får kærlighed og støtte. Men at det er vigtigt, at man sætter sig ind i den kultur, barnet kommer fra. Og at man skal være forberedt på omgivelsernes reaktion på, at barnet evt. har en anden farve end familien.
Der langes flere steder i artiklen hårdt ud efter international adoption.
En kvindelig advokat og direktør for Center for Adoptionspolitik mener dog, at protesterne mod Madonnas adoption nærmest er kendetegnende for en hetz mod international adoption. Hun problematiserer, at man ser overordnet på problemet og dermed kræver foranstaltninger i hjemlandet, i stedet for at se på det enkelte barn, som har brug for en familie.
Artiklen kan læses her: http://roomfordebate.blogs.nytimes.com/2009/05/10/celebrity-adoptions-and-the-real-world.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Færdig madplan og indkøbsliste hver uge fra TV2 og Lene Hansson

Lene Hansson leverer hver uge en ny madplan inkl. indkøbsliste til dig og din familie i samarbejde med Go'morgen Danmark.
Hent en ny madplan hver torsdag på www.go.tv2.dk, hvor du også kan finde gamle madplaner.

Alle opskrifter er til en familie på 4 personer.
Se madplanen for uge 26: http://programmer.tv2.dk/go/article.php/id-23091322.html

For de, der ikke er bekendte med Lene Hanssons kostprincipper, er der tale om kostkombination (aldrig proteiner og stivelse sammen) samt hensyntagen til syre-/basebalancen. Men man kan jo nøjes med at bruge de opskrifter, man har lyst til og evt. supplere med en ny kartoffel eller et stykke kylling, hvis man ikke helt tror på de samme principper, men stadig vil anvende madplanen for at gøre familiens hverdag nemmere.

Lene Hanssons kostprincipper beskrives på hendes hjemmeside: http://www.lenehansson.dk/Default.aspx?ID=1001

TV2 tirsdag: For børnenes skyld

TV2 genudsender tirsdag aften kl. 20.00 dokumentaren "For børnenes skyld".

Efter syv års kamp stod Gert og Henriette endelig over for at kunne realisere drømmen om at blive forældre. Snart kunne de tage turen til Etiopien for at hente deres to adoptivbørn, Mascho og Rope. Men rejsen kom ikke til at forløbe helt som planlagt. I Etiopien indså de nemlig, hvilken tragedie, der lå bag adoptionen, da de stod ansigt til ansigt med børnenes hiv-smittede forældre. Programmet fortæller historien om Masho og Ropas rejse mod et nyt liv i Danmark og om den store glæde og store sorg, deres forældre må gå igennem for deres børns skyld.