Gå videre til hovedindholdet

"Afrika er mere end fodbold" - historier fra Nigeria

Affiliate

Fantastiske bøger om Afrika hos Saxo.com. Mangler du læsning til sommerferien? Klik på billederne for at handle direkte på Saxo.com.

Lilla hibiscus
Lilla hibiscus
Femtenårige Kambili og hendes bror, Jaja, lever privilegeret i hjemlandet Nigeria. Deres far er en velstående og respekteret forretningsmand, de bor herskabeligt og de går på en kostbar privatskole. Tilværelsen er dog alt andet end harmonisk. Faren, en fanatisk og dybt religiøs mand, styrer familien med jernhånd. Huset er dystert og kvælende. Da deres kærlige faster overtaler sin bror til at lade børnene komme på besøg, bliver Kambili og Jaja for første gang introduceret til en anden verden. De vender hjem forandret af deres nyvundne frihed. Men spændingen i familien stiger, og Kambili må finde al den styrke, hun kan, for at holde sin familie samlet.

Lilla hibiscus er en gribende roman om en familie i opløsning og en ung piges ønske om en bedre verden for sig selv og sine nærmeste.




En halv gul solEn halv gul sol

En halv gul sol foregår i Nigeria/Biafra i perioden 1963-70 i tiden op til, under og efter en af det 20. århundredes blodigste krige, Biafra-krigen. Det er en roman om kærlighed, svigt og forsoning, der forbilledligt forener den store politiske historie med den intime skildring af fire mennesker og deres forsøg på at navigere i kaos.



Det du har om halsen

Det du har om halsen
De tolv noveller i Det du har om halsen tager hovedsalig afsæt i nigerianske kvinders oplevelser og erfaringer - kvinder fanget af enten politisk eller religiøs vold, og som kæmper med fortrængning, ensomhed og skuffelse i deres nye tilværelse, deres nye ægteskab - eller efter at have overlevet en tragedie.

I novellen En privat oplevelse bliver en ung medicinstuderende vidne til voldelige optøjer og skjuler sig sammen med en muslimsk kvinde, hvis stolthed og tro tvinger hende til at konfrontere sin egen frygt. Den unge mor i Imitation er bange for, at det komfortable liv i Philadelphia står for fald, da hun opdager, at manden har flyttet elskerinden ind i deres hjem i Lagos. I I morgen er for langt væk afslører en kvinde de foruroligende omstændigheder omkring sin brors død. I titelnovellen skildres den kvælende fornemmelse en ung nigeriansk pige oplever, da hun flytter til et Amerika, der viser sig at være alt andet end, det hun havde forestillet sig.

Det du har om halsen er tolv øjenåbnende historier om de bånd, der binder mænd og kvinder, forældre og børn, Nigeria og Vesten sammen.

»Denne betagende novellesamling bekræfter Chimamanda Ngozi Adichies position som en af Afrikas mest lysende ny litterære stjerner.«
- The Times

»Adichie skriver med en økonomi og en præcision, der gør det fremmede velkendt. Hun får ´storytelling´ til at virke så let som fuglesang.«
- Telegraph

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Adoptionsnyt lukker

Ja - jeg har besluttet at lukke Adoptionsnyt. Jeg har desværre alt for travlt med alle mulige andre projekter til at vedligeholde en nyhedsblog, som jo i sagens natur kræver opdatering meget ofte og allerhelst dagligt. Det er bestemt med blødende hjerte at jeg har taget denne beslutning, da bloggen jo var mit hjertebarn og hobbyprojekt meget længe. Men det går jo ikke, at der her fremme i marts stadig står godt nytår, vel? ;) Da Tine ind imellem udsender nyheder via Adoption Zones facebookgruppe , har jeg lovet hende at udarbejde en liste over mine links, og så kan hun så - alt efter hvad hun med tiden beslutter sig for at bruge den nye version af Zonen til - anvende dem som hun vil. Bloggen her bliver liggende indtil videre, så man kan stadig læse gamle indlæg, men den vil ikke blive opdateret længere. Tusind tak til jer læsere, der har fulgt bloggen og de 175 medlemmer på Facebook :) Held og lykke til alle dem, der er midt i et adoptionsforløb :) Til sidst vil jeg lige reklam