Gå videre til hovedindholdet

Etiopien: Endnu en mediehistorie i USA om falske oplysninger

Børnenes mor skulle ifølge oplysningerne være død eller i hvert fald ligge på det sidste. Pam og Juan Johnson rejste til Etiopien for at adoptere hendes tre børn. Fremme i Etiopien fik de dog tilfældigt præsenteret et helt nyt billede af børnenes mor, hvor hun så ung og sund ud.

Adoptionen var allerede gået gennem retten.
Da de kom hjem til USA, sagde deres ældste datter, som også var adopteret fra Etiopien, nogle gange, at Justin havde sagt mærkelige ting til hende på amharisk. F.eks. at han kunne tage tilbage til Etiopien, når han ville, eller at han kun var i USA for at gå i skole.

Lige efter jul sagde han pludselig en dag, at han ville hjem til jul. Han bad om at få lov til at ringe til sin mor.
Pam bad om at være alene med Justin, og han fortalte, hvad han forstod ved adoption. Han skulle gå i skole i USA og have et godt job. Han kunne se sin mor i ferierne og tale med hende regelmæssigt. Han havde ikke nogen forventninger om at skulle have nye forældre eller indgå i en ny familie. Samtalen var hård for dem begge.

Også deres første Etiopiske adoption af tre børn viste sig at være baseret på urigtige oplysninger. Børnene havde en velhavende familie, selvom deres forældre var døde - og var ikke fattige uden mad, som forældrene havde fået oplyst.
Læs hele artiklen på Pilot Online.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Adoptionsnyt lukker

Ja - jeg har besluttet at lukke Adoptionsnyt. Jeg har desværre alt for travlt med alle mulige andre projekter til at vedligeholde en nyhedsblog, som jo i sagens natur kræver opdatering meget ofte og allerhelst dagligt. Det er bestemt med blødende hjerte at jeg har taget denne beslutning, da bloggen jo var mit hjertebarn og hobbyprojekt meget længe. Men det går jo ikke, at der her fremme i marts stadig står godt nytår, vel? ;)

Da Tine ind imellem udsender nyheder via Adoption Zones facebookgruppe, har jeg lovet hende at udarbejde en liste over mine links, og så kan hun så - alt efter hvad hun med tiden beslutter sig for at bruge den nye version af Zonen til - anvende dem som hun vil.

Bloggen her bliver liggende indtil videre, så man kan stadig læse gamle indlæg, men den vil ikke blive opdateret længere.

Tusind tak til jer læsere, der har fulgt bloggen og de 175 medlemmer på Facebook :) Held og lykke til alle dem, der er midt i et adoptionsforløb :)

Til sidst vil jeg lige reklamere lidt…

De ændrede procedurer i Etiopien

Jeg har tidligere skrevet om, at der i Etiopien fremover kun vil være én retsdato (først med amerikanske kilder og senere med AC som kilde). I de tidligere indlæg var der lidt indbyrdes uenighed om, om det drejede sig om hittebørn eller børn med biologisk familie eller begge dele.

Danadopt har nu supplerende info på sin hjemmeside, som er med til at afklare tingene.
Danadopt skriver: [....] Vi har forespurgt om dette er en mulighed for alle, og har nu fået bekræftet, at det er det, og at vi som organisation skal vælge om vi fremover ønsker én eller to retsdatoer for vores sager.
Med tanke på at det i langt de fleste sager vil give børnene mulighed for at få en familie 2-4 uger hurtigere end ellers, har vi i DanAdopt valgt, at fremover vil vores familier skulle møde i retten allerede ved det første retsmøde. Det vil naturligvis kunne give enkelte familier et endnu længere ophold, såfremt dommeren beder om supplerende oplysninger ved 1. retssag og sagen derfor skal for retten igen, men m…