.

Søg på adoptionssider

tirsdag den 13. april 2010

Etiopien: Nye procedurer en realitet

Det ligger nu fast, at adoptivforældre fra og med 9. maj skal deltage i retssagerne i Etiopien.

Danadopt skriver: "Som vi tidligere har udmeldt, har der været varslet ændringer i adoptionsproceduren, der medfører, at adoptivforældrene selv skal være til stede ved retssagen og give tilsagn til, at de ønsker at adoptere det barn, som de har fået matchet. Vi har nu fået afklaret, at denne ændring vil træde i kraft fra medio maj, og indtil videre fortsætte til retten holder ferielukket i august og september. Herefter vil Lidetta High Court og repræsentanterne fra de forskellige adoptionsorganisationer mødes og evaluere, hvordan det er gået og på den baggrund beslutte, hvorvidt forældrene fortsat skal være repræsenteret ved retssagen eller ej.
I praksis vil dette betyde, at de familier der får en retsdato i sommerperioden (og muligvis også fremover), vil skulle rejse til Etiopien inden retssagen, så de har mulighed for at møde deres barn, inden de i retten skal give deres tilsagn til adoptionen. Det vil fortsat tage 2½-4 uger at få det efterfølgende papirarbejde klar, så man skal altså regne med enten et ophold i Etiopien på i alt 4-5 uger, eller også skal man rejse til Etiopien ad to omgange til henholdsvis retssag og ved afhentning af barnet, når papirarbejdet er klar. "

Læs i øvrigt mere på Danadopts hjemmeside, hvor også den seneste besøgsrejse er beskrevet.

Jeg kan tilføje, at US DOS skriver, at ændringen vil træde i kraft pr. 9. maj, og at hvis kun den ene adoptivforælder kan deltage, kan den anden deltage alene med en fuldmagt fra den fraværende forælder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails