Gå videre til hovedindholdet

Etiopien: Nye procedurer en realitet

Det ligger nu fast, at adoptivforældre fra og med 9. maj skal deltage i retssagerne i Etiopien.

Danadopt skriver: "Som vi tidligere har udmeldt, har der været varslet ændringer i adoptionsproceduren, der medfører, at adoptivforældrene selv skal være til stede ved retssagen og give tilsagn til, at de ønsker at adoptere det barn, som de har fået matchet. Vi har nu fået afklaret, at denne ændring vil træde i kraft fra medio maj, og indtil videre fortsætte til retten holder ferielukket i august og september. Herefter vil Lidetta High Court og repræsentanterne fra de forskellige adoptionsorganisationer mødes og evaluere, hvordan det er gået og på den baggrund beslutte, hvorvidt forældrene fortsat skal være repræsenteret ved retssagen eller ej.
I praksis vil dette betyde, at de familier der får en retsdato i sommerperioden (og muligvis også fremover), vil skulle rejse til Etiopien inden retssagen, så de har mulighed for at møde deres barn, inden de i retten skal give deres tilsagn til adoptionen. Det vil fortsat tage 2½-4 uger at få det efterfølgende papirarbejde klar, så man skal altså regne med enten et ophold i Etiopien på i alt 4-5 uger, eller også skal man rejse til Etiopien ad to omgange til henholdsvis retssag og ved afhentning af barnet, når papirarbejdet er klar. "

Læs i øvrigt mere på Danadopts hjemmeside, hvor også den seneste besøgsrejse er beskrevet.

Jeg kan tilføje, at US DOS skriver, at ændringen vil træde i kraft pr. 9. maj, og at hvis kun den ene adoptivforælder kan deltage, kan den anden deltage alene med en fuldmagt fra den fraværende forælder.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Adoptionsnyt lukker

Ja - jeg har besluttet at lukke Adoptionsnyt. Jeg har desværre alt for travlt med alle mulige andre projekter til at vedligeholde en nyhedsblog, som jo i sagens natur kræver opdatering meget ofte og allerhelst dagligt. Det er bestemt med blødende hjerte at jeg har taget denne beslutning, da bloggen jo var mit hjertebarn og hobbyprojekt meget længe. Men det går jo ikke, at der her fremme i marts stadig står godt nytår, vel? ;) Da Tine ind imellem udsender nyheder via Adoption Zones facebookgruppe , har jeg lovet hende at udarbejde en liste over mine links, og så kan hun så - alt efter hvad hun med tiden beslutter sig for at bruge den nye version af Zonen til - anvende dem som hun vil. Bloggen her bliver liggende indtil videre, så man kan stadig læse gamle indlæg, men den vil ikke blive opdateret længere. Tusind tak til jer læsere, der har fulgt bloggen og de 175 medlemmer på Facebook :) Held og lykke til alle dem, der er midt i et adoptionsforløb :) Til sidst vil jeg lige reklam