Gå videre til hovedindholdet

Etiopien: Nye procedurer en realitet

Det ligger nu fast, at adoptivforældre fra og med 9. maj skal deltage i retssagerne i Etiopien.

Danadopt skriver: "Som vi tidligere har udmeldt, har der været varslet ændringer i adoptionsproceduren, der medfører, at adoptivforældrene selv skal være til stede ved retssagen og give tilsagn til, at de ønsker at adoptere det barn, som de har fået matchet. Vi har nu fået afklaret, at denne ændring vil træde i kraft fra medio maj, og indtil videre fortsætte til retten holder ferielukket i august og september. Herefter vil Lidetta High Court og repræsentanterne fra de forskellige adoptionsorganisationer mødes og evaluere, hvordan det er gået og på den baggrund beslutte, hvorvidt forældrene fortsat skal være repræsenteret ved retssagen eller ej.
I praksis vil dette betyde, at de familier der får en retsdato i sommerperioden (og muligvis også fremover), vil skulle rejse til Etiopien inden retssagen, så de har mulighed for at møde deres barn, inden de i retten skal give deres tilsagn til adoptionen. Det vil fortsat tage 2½-4 uger at få det efterfølgende papirarbejde klar, så man skal altså regne med enten et ophold i Etiopien på i alt 4-5 uger, eller også skal man rejse til Etiopien ad to omgange til henholdsvis retssag og ved afhentning af barnet, når papirarbejdet er klar. "

Læs i øvrigt mere på Danadopts hjemmeside, hvor også den seneste besøgsrejse er beskrevet.

Jeg kan tilføje, at US DOS skriver, at ændringen vil træde i kraft pr. 9. maj, og at hvis kun den ene adoptivforælder kan deltage, kan den anden deltage alene med en fuldmagt fra den fraværende forælder.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Færdig madplan og indkøbsliste hver uge fra TV2 og Lene Hansson

Lene Hansson leverer hver uge en ny madplan inkl. indkøbsliste til dig og din familie i samarbejde med Go'morgen Danmark.
Hent en ny madplan hver torsdag på www.go.tv2.dk, hvor du også kan finde gamle madplaner.

Alle opskrifter er til en familie på 4 personer.
Se madplanen for uge 26: http://programmer.tv2.dk/go/article.php/id-23091322.html

For de, der ikke er bekendte med Lene Hanssons kostprincipper, er der tale om kostkombination (aldrig proteiner og stivelse sammen) samt hensyntagen til syre-/basebalancen. Men man kan jo nøjes med at bruge de opskrifter, man har lyst til og evt. supplere med en ny kartoffel eller et stykke kylling, hvis man ikke helt tror på de samme principper, men stadig vil anvende madplanen for at gøre familiens hverdag nemmere.

Lene Hanssons kostprincipper beskrives på hendes hjemmeside: http://www.lenehansson.dk/Default.aspx?ID=1001