Gå videre til hovedindholdet

Færre kinesiske børn til adoption

Artiklen her henviser til, at der er færre kinesiske børn til adoption i USA, men der er vist ikke noget forgjort i at konkludere, at situationen er verdensomspændende.

Sidste år blev mere end 3000 kinesiske børn adopteret i USA, det største antal børn blandt alle modtagerlande, men antallet af kinesiske adoptioner er ifølge US Department of State faldet dramatisk fra næste 8000 børn i 2005.

Årsagerne er færre børn med adoptionsbehov, flere kinesiske familier, der adopterer, og færre fødsler af uønskede børn. Samtidig er interessen for at adoptere et kinesisk barn ikke blevet mindre.

Typisk tager det 3½ år for en amerikansk familie at adoptere internationalt, men det forventes at tage længere tid fra Kina, og adopterende familier skal udfylde mere papirarbejde og leve op til flere krav fra den kinesiske regering end tidligere. Dette har tilsyneladende været en metode for de kinesiske myndigheder at begrænse ansøgerantallet på. Det er vigtigt at huske på, at adoption går ud på at finde familier til børn og ikke børn til familier. Man må derfor betragte udviklingen som positiv, når alt kommer til alt.

Næsten 90% af de børn, der adopteres til USA, er piger - heraf 44% under et år og 52% mellem et og fire år gamle. Mange adoptioner er af special needs børn.

Kilde: China Daily.


Dit barns horoskoptest! Hvad siger stjernerne om dit barn? Deltag her og vind 3000 kr. til børnetøj!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Færdig madplan og indkøbsliste hver uge fra TV2 og Lene Hansson

Lene Hansson leverer hver uge en ny madplan inkl. indkøbsliste til dig og din familie i samarbejde med Go'morgen Danmark.
Hent en ny madplan hver torsdag på www.go.tv2.dk, hvor du også kan finde gamle madplaner.

Alle opskrifter er til en familie på 4 personer.
Se madplanen for uge 26: http://programmer.tv2.dk/go/article.php/id-23091322.html

For de, der ikke er bekendte med Lene Hanssons kostprincipper, er der tale om kostkombination (aldrig proteiner og stivelse sammen) samt hensyntagen til syre-/basebalancen. Men man kan jo nøjes med at bruge de opskrifter, man har lyst til og evt. supplere med en ny kartoffel eller et stykke kylling, hvis man ikke helt tror på de samme principper, men stadig vil anvende madplanen for at gøre familiens hverdag nemmere.

Lene Hanssons kostprincipper beskrives på hendes hjemmeside: http://www.lenehansson.dk/Default.aspx?ID=1001