.

Søg på adoptionssider

onsdag den 3. februar 2010

Kina: "Mælkeskandale-aktivist" anklaget

Eksperter advarer om, at Kinas undertrykkelse af menneskerettigheder er under forværring, efter at en aktivist, som blev kendt under mælkeskandalen, formelt er blevet anklaget.

Zhao Lianhai, tidligere regeringsansat i myndigheden for fødevarekvalitet og -sikkerhed, er blevet anklaget for at forstyrre den offentlige orden, efter at han startede en website, som offentliggjorde ofrene for mælkeskandalen i 2008. Familiefaderen til to børn har siddet i fængsel siden november.

Zhao Lianhais søn blev syg af at drikke mælk tilsat melamin, som giver børn nyresten. Omkring 300.000 børn blev forgiftet, og mindst seks døde heraf.

Zhao Lianhai startede i den forbindelse en webside for at dele informationer om symptomerne med andre ofre. Inden for få dage havde 4000 familier tilmeldt sig forummet og der var diskussioner om erstatning og søgsmål. Zhao Lianhai blev dermed talsmand og lobbyist for ofrene.

Politiet anklagede ham efterfølgende for "ondsindet nyhedsspin", og hans advokat frygter, at han kan se frem til op til fem år i arbejdslejr.

Kilde: Telegraph.co.uk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails