Gå videre til hovedindholdet

Kina: "Mælkeskandale-aktivist" anklaget

Eksperter advarer om, at Kinas undertrykkelse af menneskerettigheder er under forværring, efter at en aktivist, som blev kendt under mælkeskandalen, formelt er blevet anklaget.

Zhao Lianhai, tidligere regeringsansat i myndigheden for fødevarekvalitet og -sikkerhed, er blevet anklaget for at forstyrre den offentlige orden, efter at han startede en website, som offentliggjorde ofrene for mælkeskandalen i 2008. Familiefaderen til to børn har siddet i fængsel siden november.

Zhao Lianhais søn blev syg af at drikke mælk tilsat melamin, som giver børn nyresten. Omkring 300.000 børn blev forgiftet, og mindst seks døde heraf.

Zhao Lianhai startede i den forbindelse en webside for at dele informationer om symptomerne med andre ofre. Inden for få dage havde 4000 familier tilmeldt sig forummet og der var diskussioner om erstatning og søgsmål. Zhao Lianhai blev dermed talsmand og lobbyist for ofrene.

Politiet anklagede ham efterfølgende for "ondsindet nyhedsspin", og hans advokat frygter, at han kan se frem til op til fem år i arbejdslejr.

Kilde: Telegraph.co.uk

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Færdig madplan og indkøbsliste hver uge fra TV2 og Lene Hansson

Lene Hansson leverer hver uge en ny madplan inkl. indkøbsliste til dig og din familie i samarbejde med Go'morgen Danmark.
Hent en ny madplan hver torsdag på www.go.tv2.dk, hvor du også kan finde gamle madplaner.

Alle opskrifter er til en familie på 4 personer.
Se madplanen for uge 26: http://programmer.tv2.dk/go/article.php/id-23091322.html

For de, der ikke er bekendte med Lene Hanssons kostprincipper, er der tale om kostkombination (aldrig proteiner og stivelse sammen) samt hensyntagen til syre-/basebalancen. Men man kan jo nøjes med at bruge de opskrifter, man har lyst til og evt. supplere med en ny kartoffel eller et stykke kylling, hvis man ikke helt tror på de samme principper, men stadig vil anvende madplanen for at gøre familiens hverdag nemmere.

Lene Hanssons kostprincipper beskrives på hendes hjemmeside: http://www.lenehansson.dk/Default.aspx?ID=1001