Gå videre til hovedindholdet

Nepal: Eksperter henstiller til midlertidigt stop for internationale adoptioner

Juridiske eksperter har henstillet til et midlertidigt stop for internationale adoptioner af nepalesiske børn, efter at en undersøgelse har afsløret omfattende misbrug af systemet.

Et hold eksperter inden for adoptionslovgivning, som besøgte Nepal i november, fandt frem til, at børnenes papirer systematisk blev forfalsket, og at nogle børnehjem ikke henholdt sig til lovgivningen, og at børnenes interesser ofte slet ikke blev taget i betragtning.

AFP modtog torsdag et udkast til en rapport fra eksperterne, hvor de henstiller til Nepal om at sætte midlertidigt stop for internationale adoptioner, således at ny lovgivning kan indføres mhp. at forebygge ulovlighederne.

Nepal suspenderede første gang internationale adoptioner i 2007 efter forlydender om, at udlændinge betalte op til 20.000$ for børn, som i virkeligheden ikke var forældreløse.
Regeringen indførte ny lovgivning i 2008, og internationale adoptioner blev genoptaget sidste år, men tilsyneladende fortsætter ulovlighederne. Der er f.eks. fortsat historier om forældre, som troede, at deres børn blot blev sendt væk for at få en uddannelse.

Kilde: Yahoo News

Læs desuden:
Mere om samme historie på BBC: http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/8497473.stm
Historie fra BBC om ulovlige adoptioner: http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/8498005.stm

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Færdig madplan og indkøbsliste hver uge fra TV2 og Lene Hansson

Lene Hansson leverer hver uge en ny madplan inkl. indkøbsliste til dig og din familie i samarbejde med Go'morgen Danmark.
Hent en ny madplan hver torsdag på www.go.tv2.dk, hvor du også kan finde gamle madplaner.

Alle opskrifter er til en familie på 4 personer.
Se madplanen for uge 26: http://programmer.tv2.dk/go/article.php/id-23091322.html

For de, der ikke er bekendte med Lene Hanssons kostprincipper, er der tale om kostkombination (aldrig proteiner og stivelse sammen) samt hensyntagen til syre-/basebalancen. Men man kan jo nøjes med at bruge de opskrifter, man har lyst til og evt. supplere med en ny kartoffel eller et stykke kylling, hvis man ikke helt tror på de samme principper, men stadig vil anvende madplanen for at gøre familiens hverdag nemmere.

Lene Hanssons kostprincipper beskrives på hendes hjemmeside: http://www.lenehansson.dk/Default.aspx?ID=1001