Gå videre til hovedindholdet

Vietnam: 13 børn stjålet fra stamme

I september 2006 kom embedsmænd forbi kvinden Thu's landsby og tilbød hende chancen for at sende sine døtre til provincens hovedstad for at få en uddannelse. I stedet blev de solgt til udenlandsk adoption. Hun ved ikke, hvilket land de er endt i, eller om de er sammen.

I alt 13 børn mellem 2 og 9 år blev fjernet fra Ruc hill -stammen og solgt til adoption i Italien og USA. Stammen udgør Vietnams mindste og mindst udviklede etniske mindretal. De stoler ikke på myndighedernes undersøgelse af sagen og ønsker at udenlandske myndigheder skal gribe ind, men hidtil uden held.

Familierne fik at vide, at børnene ville komme tilbage efter endt uddannelse. Da Thu besøgte sine børn, tiggede de hende om at komme hjem, og hun besluttede at tage dem med hjem. Men på vej til busstoppestedet blev hun stoppet af en vagt, som forbød hende at tage dem med. Hun fik at vide, at hun havde skrevet under på, at de skulle blive.

Da hun ville besøge dem igen ugen efter, fik hun fortalt, at de to piger var blevet bortadopteret til udlandet. Flere i stammen fandt ud af det samme og fik endda billeder af børnene sammen med deres nye adoptivforældre.

Der er nu en politiundersøgelse i gang, og den forventes at være tilendebragt i løbet af første kvartal 2010. Til den tid er det over fire år siden, børnene blev fjernet. Hverken den amerikanske eller den italienske ambassade har taget sagen op, selvom de blev kontaktet i begyndelsen af 2008 af antropologen Peter Bille Larsen, som arbejdede i Vietnam. Italienske diplomater forsvarer sig med, at ambassaden ikke har kompetencen til at foretage en undersøgelse.

Kilde: Monsters and critics

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Adoptionsnyt lukker

Ja - jeg har besluttet at lukke Adoptionsnyt. Jeg har desværre alt for travlt med alle mulige andre projekter til at vedligeholde en nyhedsblog, som jo i sagens natur kræver opdatering meget ofte og allerhelst dagligt. Det er bestemt med blødende hjerte at jeg har taget denne beslutning, da bloggen jo var mit hjertebarn og hobbyprojekt meget længe. Men det går jo ikke, at der her fremme i marts stadig står godt nytår, vel? ;) Da Tine ind imellem udsender nyheder via Adoption Zones facebookgruppe , har jeg lovet hende at udarbejde en liste over mine links, og så kan hun så - alt efter hvad hun med tiden beslutter sig for at bruge den nye version af Zonen til - anvende dem som hun vil. Bloggen her bliver liggende indtil videre, så man kan stadig læse gamle indlæg, men den vil ikke blive opdateret længere. Tusind tak til jer læsere, der har fulgt bloggen og de 175 medlemmer på Facebook :) Held og lykke til alle dem, der er midt i et adoptionsforløb :) Til sidst vil jeg lige reklam