Gå videre til hovedindholdet

Vietnam: 13 børn stjålet fra stamme

I september 2006 kom embedsmænd forbi kvinden Thu's landsby og tilbød hende chancen for at sende sine døtre til provincens hovedstad for at få en uddannelse. I stedet blev de solgt til udenlandsk adoption. Hun ved ikke, hvilket land de er endt i, eller om de er sammen.

I alt 13 børn mellem 2 og 9 år blev fjernet fra Ruc hill -stammen og solgt til adoption i Italien og USA. Stammen udgør Vietnams mindste og mindst udviklede etniske mindretal. De stoler ikke på myndighedernes undersøgelse af sagen og ønsker at udenlandske myndigheder skal gribe ind, men hidtil uden held.

Familierne fik at vide, at børnene ville komme tilbage efter endt uddannelse. Da Thu besøgte sine børn, tiggede de hende om at komme hjem, og hun besluttede at tage dem med hjem. Men på vej til busstoppestedet blev hun stoppet af en vagt, som forbød hende at tage dem med. Hun fik at vide, at hun havde skrevet under på, at de skulle blive.

Da hun ville besøge dem igen ugen efter, fik hun fortalt, at de to piger var blevet bortadopteret til udlandet. Flere i stammen fandt ud af det samme og fik endda billeder af børnene sammen med deres nye adoptivforældre.

Der er nu en politiundersøgelse i gang, og den forventes at være tilendebragt i løbet af første kvartal 2010. Til den tid er det over fire år siden, børnene blev fjernet. Hverken den amerikanske eller den italienske ambassade har taget sagen op, selvom de blev kontaktet i begyndelsen af 2008 af antropologen Peter Bille Larsen, som arbejdede i Vietnam. Italienske diplomater forsvarer sig med, at ambassaden ikke har kompetencen til at foretage en undersøgelse.

Kilde: Monsters and critics

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Færdig madplan og indkøbsliste hver uge fra TV2 og Lene Hansson

Lene Hansson leverer hver uge en ny madplan inkl. indkøbsliste til dig og din familie i samarbejde med Go'morgen Danmark.
Hent en ny madplan hver torsdag på www.go.tv2.dk, hvor du også kan finde gamle madplaner.

Alle opskrifter er til en familie på 4 personer.
Se madplanen for uge 26: http://programmer.tv2.dk/go/article.php/id-23091322.html

For de, der ikke er bekendte med Lene Hanssons kostprincipper, er der tale om kostkombination (aldrig proteiner og stivelse sammen) samt hensyntagen til syre-/basebalancen. Men man kan jo nøjes med at bruge de opskrifter, man har lyst til og evt. supplere med en ny kartoffel eller et stykke kylling, hvis man ikke helt tror på de samme principper, men stadig vil anvende madplanen for at gøre familiens hverdag nemmere.

Lene Hanssons kostprincipper beskrives på hendes hjemmeside: http://www.lenehansson.dk/Default.aspx?ID=1001