Gå videre til hovedindholdet

Adoptionsskandale i Kina

I Kina er en ny skandale dukket op til overfladen i Guizhou provinsen i det sydvestlige Kina.

Omkring 80 småbørn fra Guizhou provinsen er inden for de seneste otte år blevet konfiskeret af myndighederne for familieplanlægning, fordi deres forældre forbrød sig mod etbarns-politikken. Børnene er derefter blevet bortadopteret til bl.a. Spanien, USA, Belgien og andre europæiske lande.

Det drejer sig tilsyneladende om piger, hvis familier ikke kunne betale bøden for overtrædelse af étbarns-politikken, som svarer til 2000 euro. Myndighederne forfalskede derefter pigernes papirer, så de fremstod som forældreløse.

Der blev rejst mistanke, da det blev opdaget, at antallet af adoptioner fra det specifikke børnehjem steg kraftigt mellem 2003 og 2005, hvorefter det faldt mens en national kampagne mod trafficking pågik, for derefter at stige igen i 2007.

Læs hele nyheden på PEAR's hjemmeside: http://pear-now.blogspot.com/2009/07/new-scandal-errupting-in-china.html

Læs også mere på BBC: http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/8130900.stm

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Færdig madplan og indkøbsliste hver uge fra TV2 og Lene Hansson

Lene Hansson leverer hver uge en ny madplan inkl. indkøbsliste til dig og din familie i samarbejde med Go'morgen Danmark.
Hent en ny madplan hver torsdag på www.go.tv2.dk, hvor du også kan finde gamle madplaner.

Alle opskrifter er til en familie på 4 personer.
Se madplanen for uge 26: http://programmer.tv2.dk/go/article.php/id-23091322.html

For de, der ikke er bekendte med Lene Hanssons kostprincipper, er der tale om kostkombination (aldrig proteiner og stivelse sammen) samt hensyntagen til syre-/basebalancen. Men man kan jo nøjes med at bruge de opskrifter, man har lyst til og evt. supplere med en ny kartoffel eller et stykke kylling, hvis man ikke helt tror på de samme principper, men stadig vil anvende madplanen for at gøre familiens hverdag nemmere.

Lene Hanssons kostprincipper beskrives på hendes hjemmeside: http://www.lenehansson.dk/Default.aspx?ID=1001

TV2 tirsdag: For børnenes skyld

TV2 genudsender tirsdag aften kl. 20.00 dokumentaren "For børnenes skyld".

Efter syv års kamp stod Gert og Henriette endelig over for at kunne realisere drømmen om at blive forældre. Snart kunne de tage turen til Etiopien for at hente deres to adoptivbørn, Mascho og Rope. Men rejsen kom ikke til at forløbe helt som planlagt. I Etiopien indså de nemlig, hvilken tragedie, der lå bag adoptionen, da de stod ansigt til ansigt med børnenes hiv-smittede forældre. Programmet fortæller historien om Masho og Ropas rejse mod et nyt liv i Danmark og om den store glæde og store sorg, deres forældre må gå igennem for deres børns skyld.