Gå videre til hovedindholdet

Psykiske påvirkninger i adoptivbørns tidlige barndom ser ud til at have langvarige effekter

En længerevarende hollandsk undersøgelse fra september 2008 har fulgt 1984 internationalt adopterede børn (gennemsnitlig adoptionsalder = 29 måneder) – som nu var mellem 10 og 30 år gamle. Undersøgelsen viste, at psykiske problemer med rod i tidligt misbrug og forsømmelse forblev til stede i denne 20-årige periode.
Dårlige omstændigheder tidligt i barndommen forud for adoptionen øgede alvorligheden af de psykiske problemer betragteligt, især hvis barnet havde været alvorligt misrøgtet.

Selve rapporten kan læses her (på engelsk): http://www.springerlink.com/content/gqq4851243757205/fulltext.pdf

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Færdig madplan og indkøbsliste hver uge fra TV2 og Lene Hansson

Lene Hansson leverer hver uge en ny madplan inkl. indkøbsliste til dig og din familie i samarbejde med Go'morgen Danmark.
Hent en ny madplan hver torsdag på www.go.tv2.dk, hvor du også kan finde gamle madplaner.

Alle opskrifter er til en familie på 4 personer.
Se madplanen for uge 26: http://programmer.tv2.dk/go/article.php/id-23091322.html

For de, der ikke er bekendte med Lene Hanssons kostprincipper, er der tale om kostkombination (aldrig proteiner og stivelse sammen) samt hensyntagen til syre-/basebalancen. Men man kan jo nøjes med at bruge de opskrifter, man har lyst til og evt. supplere med en ny kartoffel eller et stykke kylling, hvis man ikke helt tror på de samme principper, men stadig vil anvende madplanen for at gøre familiens hverdag nemmere.

Lene Hanssons kostprincipper beskrives på hendes hjemmeside: http://www.lenehansson.dk/Default.aspx?ID=1001