Gå videre til hovedindholdet

Nepal - mere om falske forældreløse børn

Adoptionssystemet i Nepal er fortsat i søgelyset. Der er mange sager, som viser, at adoption er blevet en indbringende forretning for nogle.

Embedsmænd fra Ministeriet for kvinder, børn og social velfærd fortæller, at falske dokumenter er udbredte, og at flere og flere børn med levende biologiske forældre bortadopteres, hvilket ellers er forbudt i henhold til lovgivningen.

Ministeriet har på det seneste sporet mindst seks børn, som ikke var forældreløse som angivet.

Ministeriet er derfor begyndt at efterprøve alle børn, som er opgivet til adoption, og talspersonen for ministeriet lover, at noget sådant derfor ikke vil ske igen i fremtiden.

Desværre har ikke kun børnehjem men også ansatte i ministeriet været involveret i fremsendelse af falske dokumenter. Lørdag blev det afsløret af avisen, at ministeren for kvinder, børn og social velfærd Sarva Dev Prasad Ojha havde været involveret i en adoption til et britisk par, hvor reglerne ikke var blevet overholdt.

Kilde: Kathmandu Post.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Færdig madplan og indkøbsliste hver uge fra TV2 og Lene Hansson

Lene Hansson leverer hver uge en ny madplan inkl. indkøbsliste til dig og din familie i samarbejde med Go'morgen Danmark.
Hent en ny madplan hver torsdag på www.go.tv2.dk, hvor du også kan finde gamle madplaner.

Alle opskrifter er til en familie på 4 personer.
Se madplanen for uge 26: http://programmer.tv2.dk/go/article.php/id-23091322.html

For de, der ikke er bekendte med Lene Hanssons kostprincipper, er der tale om kostkombination (aldrig proteiner og stivelse sammen) samt hensyntagen til syre-/basebalancen. Men man kan jo nøjes med at bruge de opskrifter, man har lyst til og evt. supplere med en ny kartoffel eller et stykke kylling, hvis man ikke helt tror på de samme principper, men stadig vil anvende madplanen for at gøre familiens hverdag nemmere.

Lene Hanssons kostprincipper beskrives på hendes hjemmeside: http://www.lenehansson.dk/Default.aspx?ID=1001