Gå videre til hovedindholdet

De fleste internationale adoptioner fra Kina er nu af SN-børn

De fleste internationale adoptioner fra Kina er i dag af special needs -børn. Børnenes helbredsstatus er meget forskellige, nogle ting kan afhjælpes og helbredes, andre ikke. Læbe- og ganespalte, hjertesygdomme, manglende eller misformede lemmer, dårligt syn eller hørelse.

Fra starten af 90'erne og indtil for få år siden, var de fleste kinesisk adopterede børn sunde og raske pigebørn, som var blevet forladt af deres forældre pga. præference for sønner kombineret med etbarnspolitikken.

Mellem 1995 og 2005 adopterede amerikanerne mere end 60.000 børn fra Kina. Flest i 2005, nemlig 7.903 børn.

Omstændighederne har ændret sig dramatisk siden dengang. Kina har blødt op på etbarnspolitikken, og færre pigebørn forlades. Kineserne er selv begyndt i større stil at adoptere sunde og raske børn, og ventetiden på adoption af sunde og raske børn er for udlændige tredoblet til ca. fire år (USA).

Læs hele artiklen og nogle adoptanters beretning på AP.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Færdig madplan og indkøbsliste hver uge fra TV2 og Lene Hansson

Lene Hansson leverer hver uge en ny madplan inkl. indkøbsliste til dig og din familie i samarbejde med Go'morgen Danmark.
Hent en ny madplan hver torsdag på www.go.tv2.dk, hvor du også kan finde gamle madplaner.

Alle opskrifter er til en familie på 4 personer.
Se madplanen for uge 26: http://programmer.tv2.dk/go/article.php/id-23091322.html

For de, der ikke er bekendte med Lene Hanssons kostprincipper, er der tale om kostkombination (aldrig proteiner og stivelse sammen) samt hensyntagen til syre-/basebalancen. Men man kan jo nøjes med at bruge de opskrifter, man har lyst til og evt. supplere med en ny kartoffel eller et stykke kylling, hvis man ikke helt tror på de samme principper, men stadig vil anvende madplanen for at gøre familiens hverdag nemmere.

Lene Hanssons kostprincipper beskrives på hendes hjemmeside: http://www.lenehansson.dk/Default.aspx?ID=1001