Gå videre til hovedindholdet

Nepal: 20 "stjålne" børn genforenet med deres forældre

Takket være organisationen Next Generation Nepal (NGN) vil 20 børn, som blev stjålet fra deres familier og efterladt i Katmandu, blive genforenet med deres familier i april.

NGN har sammen med andre organisationer nu i fem år kæmpet mod trafficking af børn.
De har oprettet et børnehjem, hvor børnene midlertidigt kan bo, mens man genfinder deres familier. Børnene går i skole og kan deltage i mange aktiviteter.

Trafficking i Nepal foregår ofte ved at forældre får en historie bundet på ærmet om, at børnene vil få en uddannelse i Katmandu - og ofte betaler de endda store summer for dette, trods deres fattigdom. I stedet bliver børnene adopteret til andre lande, brugt som slavearbejdere eller simpelthen efterladt på gaden. Der er ofte tale om børn helt ned til tre-fireårsalderen.

NGN har udviklet en nyskabende tretrins tilgang til at genforene familier, som blev revet i stykker under konflikten i Nepal. Første skridt er at finde børnenes familier via en intens eftersøgning, ofte i ufremkommelige bjergområder. Der skabes så kontakt vha. breve, billeder og besøg. Til sidst genforenes børnene med deres familier, hvis forholdene skønnes at være sikre og i orden.

NGN arbejder også på at forebygge problemerne.

Om NGN: NGN er en lille nonprofit-organisation, som arbejder på at genforene stjålne børn med deres familier. NGN blev stiftet i 2006. Se mere på organisationens hjemmeside og på deres fanside på Facebook.

Kilde: Online PR News.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Færdig madplan og indkøbsliste hver uge fra TV2 og Lene Hansson

Lene Hansson leverer hver uge en ny madplan inkl. indkøbsliste til dig og din familie i samarbejde med Go'morgen Danmark.
Hent en ny madplan hver torsdag på www.go.tv2.dk, hvor du også kan finde gamle madplaner.

Alle opskrifter er til en familie på 4 personer.
Se madplanen for uge 26: http://programmer.tv2.dk/go/article.php/id-23091322.html

For de, der ikke er bekendte med Lene Hanssons kostprincipper, er der tale om kostkombination (aldrig proteiner og stivelse sammen) samt hensyntagen til syre-/basebalancen. Men man kan jo nøjes med at bruge de opskrifter, man har lyst til og evt. supplere med en ny kartoffel eller et stykke kylling, hvis man ikke helt tror på de samme principper, men stadig vil anvende madplanen for at gøre familiens hverdag nemmere.

Lene Hanssons kostprincipper beskrives på hendes hjemmeside: http://www.lenehansson.dk/Default.aspx?ID=1001