Gå videre til hovedindholdet

Kina: Tre virksomhedsledere i fængsel efter den seneste mælkeskandale

Tre virksomhedsledere fra mælkeindustrien i Shanghai er blevet idømt fængselsdomme på 3-5 år, efter at deres virksomhed var blevet fundet skyldig i at tilsætte industrielle kemikalier til mælken.

Shanghai Panda Dairy Co. blev tvunget til at lukke sidste år, da der blev fundet uacceptabelt høje niveauer af melamin i deres mælkepulver og tørmælk. Stoffet kan forårsage nyresten og -svigt. Nogle af virksomhedens produkter indeholdt mere end 34 mg. melamin pr. kg. mælk, hvilket er langt over den lovlige grænse på 2,5 mg.

I 2008 afsløredes en omfattende forgiftning af mælkeprodukter og modermælkserstatning. Mindst seks børn døde af den forgiftede modermælkserstatning, og mere end 300.000 blev syge. Sidste år dukkede så nye tilfælde op, nogle af dem var rester af den første skandale.

Melamin bruges til at lave plastik, gødning og endda beton, men kan også snyde de tests, der tjekker proteinindholdet i mælkeprodukter. På trods af en skrap fødevaresikkerhedslovgivning har de kinesiske myndigheder haft problemer med at kontrollere en lang række små virksomheder.

Kina har i alt straffet over tyve personer for at fremstille eller sælnge forgiftede mælkeprodukter - herunder er en mælkeleverandør og en sælger blevet henrettet.

Læs i Coast Reporter.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Færdig madplan og indkøbsliste hver uge fra TV2 og Lene Hansson

Lene Hansson leverer hver uge en ny madplan inkl. indkøbsliste til dig og din familie i samarbejde med Go'morgen Danmark.
Hent en ny madplan hver torsdag på www.go.tv2.dk, hvor du også kan finde gamle madplaner.

Alle opskrifter er til en familie på 4 personer.
Se madplanen for uge 26: http://programmer.tv2.dk/go/article.php/id-23091322.html

For de, der ikke er bekendte med Lene Hanssons kostprincipper, er der tale om kostkombination (aldrig proteiner og stivelse sammen) samt hensyntagen til syre-/basebalancen. Men man kan jo nøjes med at bruge de opskrifter, man har lyst til og evt. supplere med en ny kartoffel eller et stykke kylling, hvis man ikke helt tror på de samme principper, men stadig vil anvende madplanen for at gøre familiens hverdag nemmere.

Lene Hanssons kostprincipper beskrives på hendes hjemmeside: http://www.lenehansson.dk/Default.aspx?ID=1001