.

Søg på adoptionssider

onsdag den 3. marts 2010

Kina: Tre virksomhedsledere i fængsel efter den seneste mælkeskandale

Tre virksomhedsledere fra mælkeindustrien i Shanghai er blevet idømt fængselsdomme på 3-5 år, efter at deres virksomhed var blevet fundet skyldig i at tilsætte industrielle kemikalier til mælken.

Shanghai Panda Dairy Co. blev tvunget til at lukke sidste år, da der blev fundet uacceptabelt høje niveauer af melamin i deres mælkepulver og tørmælk. Stoffet kan forårsage nyresten og -svigt. Nogle af virksomhedens produkter indeholdt mere end 34 mg. melamin pr. kg. mælk, hvilket er langt over den lovlige grænse på 2,5 mg.

I 2008 afsløredes en omfattende forgiftning af mælkeprodukter og modermælkserstatning. Mindst seks børn døde af den forgiftede modermælkserstatning, og mere end 300.000 blev syge. Sidste år dukkede så nye tilfælde op, nogle af dem var rester af den første skandale.

Melamin bruges til at lave plastik, gødning og endda beton, men kan også snyde de tests, der tjekker proteinindholdet i mælkeprodukter. På trods af en skrap fødevaresikkerhedslovgivning har de kinesiske myndigheder haft problemer med at kontrollere en lang række små virksomheder.

Kina har i alt straffet over tyve personer for at fremstille eller sælnge forgiftede mælkeprodukter - herunder er en mælkeleverandør og en sælger blevet henrettet.

Læs i Coast Reporter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails