Gå videre til hovedindholdet

Mere om Australiens stop for adoptioner fra Etiopien

En hemmelig undersøgelse foretaget af myndighederne i Australien viste, at der var store problemer med adoptioner fra Etiopien - nogle børn havde falsk status som forladte, nogle havde søskende, selvom det modsatte fremgik, og nogle blev angivet som værende sunde og raske, selvom de led af alvorlige sygdomme.

Andre viste sig at være ældre end papirerne angav, og nogle adoptioner gik igennem med et falsk officielt stempel, fremgik det af den foreløbige rapport om adoptioner fra Etiopien til Australien.

450 etiopiske børn er blevet adopteret af australiere de seneste ti år, men for øjeblikket har myndighederne lukket for adoption fra Etiopien, mens den australske regering forhandler med de etiopiske myndigheder.

Undersøgelsen blev igangsat efter en gruppe forældre i delstaten Victoria klagede i 2005 - og et review af 117 etiopiske adoptionssager fra 2002 til 2004 viste, at der var grund til bekymring i 44 af sagerne.

I 10 sager var der forkerte baggrundshistorier på børnene.

I ni sager viste der sig at være ukendte søskende og hidtil ukendte slægtninge blev fundet i fem sager, efter at familierne selv rejste til Etiopien for at foretage deres egen research.

Ifølge rapporten har disse opdagelser fået nogle familier til at sætte spørgsmålstegn ved adoptionsprogrammets integritet.

Et af de mest bemærkelsesværdige aspekter var, at i 25 sager var barnets opgivne alder forkert - i 11 sager mere end et år forkert, hvilket havde haft indflydelse på nogle af børnenes socialisering og skolegang.

I otte sager var barnets helbredsoplysninger ukorrekte.

Kilde: The Australian.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Kun i dag: 50% på alle bøger af Bjarne Reuter

Affiliate program

I anledning af Bjarne Reuters 60 års fødselsdag, giver Saxo.com 50% rabat på alle hans bøger - men KUN I DAG.
Klik på billedet for at gå direkte til online-shoppen.