.

Søg på adoptionssider

lørdag den 20. marts 2010

Guatemala genoptager formidling af international adoption fra juni

Guatemala genoptager internationale adoptioner til juni efter næsten to års suspension som følge af børnehandel.

I første omgang vil der være tale om et pilotprogram, hvor fire udenlandske organisationer vil blive udvalgt til at deltage.

Guatemala var indtil 2007 verdens andet største afgiverland ift. internationale adoptioner til USA, og Kina nr. et. Myndighederne suspenderede international adoption efter at have fundet bevis for, at børn blev stjålet, fødselsattester blev forfalsket, og kvinder blev lokket til at give deres børn til adoption på falske forudsætninger. Mindst 25 sager resulterede i kriminelle tiltaler mod læger, advokater, mødre og offentligt ansatte. Som resultat måtte tusindvis af adoptivforældre, især fra USA, sætte deres adoption i bero.

Sidste år begyndte det nationale adoptionsråd at kræve, at de biologiske mødre personligt skulle sige ja til, at de stadig ønskede at bortadoptere børnene. Næsten 1000 ud af 3032 sager blev frafaldet, fordi den biologiske mor ikke dukkede op. Anklagerne har mistanke om, at mange af de pågældende børn i disse sager slet ikke eksisterede - men at guatemalanske babyhandlere registrerede falske identitetspapirer i håb om senere at finde nogle børn, som kunne matches op mod de falske papirer.

Der vil være stor forskel på det gamle og det nye adoptionssystem. Tidligere kunne kommende amerikanske adoptivforældre ønske børn med bestemte karakteristika. Fremover vil Guatemalas nationale adoptionsråd præsentere en liste over børn, der kan adopteres, og så er det op til de modtagende organisationer at matche disse børn til familier.

Kilde: Associated Press.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails