Gå videre til hovedindholdet

Ny børnepolitik i Vietnam

De fleste er bekendte med etbarnspolitikken i Kina, i hvert fald overordnet set, men jeg var ikke klar over, at der også i Vietnam har hersket en "tobarnspolitik", som betød, at man blev opfordret til kun at få to børn, og fik man flere, kunne man risikere selv at skulle betale for skolegang og sundhed. Denne politik ændres imidlertid nu.

I syv forskellige situationer vil det fremover være tilladt at få tre børn.

Forældre, som får trillinger, eller som har et barn og får tvillinger og forældre, som har mistet eller bortadopteret et barn, før de får nr. tre, vil være undtaget fra straf.

Hvis tobørnsfamilier får en lægeerklæring på, at den ene eller begge af børnene er handicappede eller lider af en ikke arvelig, dødelig sygdom, vil de også få tilladelse til at få et tredje barn.

Etniske mindretal på under 10,000 personer eller med en fødselsrate, som er lavere eller parallel med deres dødsrate, vil også få dispensation. Navnene på disse grupper vil blive offentliggjort.

Kilde: Vietnam Net
samt Sex og Samfund.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Færdig madplan og indkøbsliste hver uge fra TV2 og Lene Hansson

Lene Hansson leverer hver uge en ny madplan inkl. indkøbsliste til dig og din familie i samarbejde med Go'morgen Danmark.
Hent en ny madplan hver torsdag på www.go.tv2.dk, hvor du også kan finde gamle madplaner.

Alle opskrifter er til en familie på 4 personer.
Se madplanen for uge 26: http://programmer.tv2.dk/go/article.php/id-23091322.html

For de, der ikke er bekendte med Lene Hanssons kostprincipper, er der tale om kostkombination (aldrig proteiner og stivelse sammen) samt hensyntagen til syre-/basebalancen. Men man kan jo nøjes med at bruge de opskrifter, man har lyst til og evt. supplere med en ny kartoffel eller et stykke kylling, hvis man ikke helt tror på de samme principper, men stadig vil anvende madplanen for at gøre familiens hverdag nemmere.

Lene Hanssons kostprincipper beskrives på hendes hjemmeside: http://www.lenehansson.dk/Default.aspx?ID=1001