Gå videre til hovedindholdet

AC: Sydafrika-formidling fortsat meget positiv

Formidlingen fortsætter meget positiv. I løbet af foråret har AC Børnehjælp haft den store glæde at bringe 11 børn i forslag, hvoraf der var ét søskendepar og ét barn blev formidlet til et par på en anden venteliste.
Der er således i alt bragt 16 børn i forslag i år, hvoraf 13 børn er kommet til Danmark med sin nye familie.

Ventetid på udrejsen til Sydafrika
I en længere periode har vi nu oplevet at der ofte er cirka 3 uger fra matchningen til udrejsedatoen, hvilket for en del forekommer som lang tid, da de fleste er indstillet på at rejse ret hurtigt. Man skal dog huske at der stadig er nogle der skal rejse med kort varsel.

Opholdets længde
Langt de fleste opholder sig i Sydafrika 15 til 18 dage. Vi har endnu ikke oplevet, at en hjemrejse dato ikke holdte, så udgangspunktet er, at man kan regne med de datoer man får, når man få barnet i forslag.

Ventetid
Efter en længere periode hvor langt de fleste børn blev matchet i toppen af ventelisten, har vi i den seneste tid oplevet store spring i matchningerne. Ventetiden fra valgt af land til barn i forslag har derfor varieret fra 12 måneder og til 19 måneder.

Læs mere på AC's hjemmeside http://a-c.dk/

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Adoptionsnyt lukker

Ja - jeg har besluttet at lukke Adoptionsnyt. Jeg har desværre alt for travlt med alle mulige andre projekter til at vedligeholde en nyhedsblog, som jo i sagens natur kræver opdatering meget ofte og allerhelst dagligt. Det er bestemt med blødende hjerte at jeg har taget denne beslutning, da bloggen jo var mit hjertebarn og hobbyprojekt meget længe. Men det går jo ikke, at der her fremme i marts stadig står godt nytår, vel? ;)

Da Tine ind imellem udsender nyheder via Adoption Zones facebookgruppe, har jeg lovet hende at udarbejde en liste over mine links, og så kan hun så - alt efter hvad hun med tiden beslutter sig for at bruge den nye version af Zonen til - anvende dem som hun vil.

Bloggen her bliver liggende indtil videre, så man kan stadig læse gamle indlæg, men den vil ikke blive opdateret længere.

Tusind tak til jer læsere, der har fulgt bloggen og de 175 medlemmer på Facebook :) Held og lykke til alle dem, der er midt i et adoptionsforløb :)

Til sidst vil jeg lige reklamere lidt…

De ændrede procedurer i Etiopien

Jeg har tidligere skrevet om, at der i Etiopien fremover kun vil være én retsdato (først med amerikanske kilder og senere med AC som kilde). I de tidligere indlæg var der lidt indbyrdes uenighed om, om det drejede sig om hittebørn eller børn med biologisk familie eller begge dele.

Danadopt har nu supplerende info på sin hjemmeside, som er med til at afklare tingene.
Danadopt skriver: [....] Vi har forespurgt om dette er en mulighed for alle, og har nu fået bekræftet, at det er det, og at vi som organisation skal vælge om vi fremover ønsker én eller to retsdatoer for vores sager.
Med tanke på at det i langt de fleste sager vil give børnene mulighed for at få en familie 2-4 uger hurtigere end ellers, har vi i DanAdopt valgt, at fremover vil vores familier skulle møde i retten allerede ved det første retsmøde. Det vil naturligvis kunne give enkelte familier et endnu længere ophold, såfremt dommeren beder om supplerende oplysninger ved 1. retssag og sagen derfor skal for retten igen, men m…