Gå videre til hovedindholdet

Rejser til Sri Lanka

Da USA netop har skærpet advarslen mod rejser til Sri Lanka pga. terrorfrygt (http://travel.state.gov/travel/cis_pa_tw/tw/tw_3011.html), har jeg tjekket, hvad Udenrigsministeriet i Danmark skriver:

REJSEVEJLEDNING SRI LANKA
Gyldig 30-06-2009
Der er i hele landet en betydelig risiko for terrorhandlinger. Kamphandlingerne i det nordøstlige borgerkrigsramte område er officielt afsluttet, jf. oplysninger fra Sri Lankas regering. Alle rejser til det nordlige og østlige Sri Lanka frarådes dog fortsat. Desuden frarådes alle rejser til Yala National Park.

Sikkerhedssituationen
Sri Lanka er præget af langvarig borgerkrig. Siden 1983 har de Tamilske Tigre (LTTE) kæmpet for en uafhængig stat i det nordlige og østlige Sri Lanka. FN anslår, at op mod 100.000 mennesker er blevet dræbt under den lange borgerkrig i Sri Lanka.Der er i hele landet risiko for terrorhandlinger, som kan ramme både lokale og turister. Situationen er meget ustabil og kan eskalere yderligere, og den bør derfor følges meget nøje via lokale kontakter og medierne. Man bør undgå demonstrationer og andre situationer, hvor der kan opstå spændinger.Over hele øen forekommer der jævnligt terroranslag, politisk motiveret vold samt – navnlig i de nordlige og østlige dele af landet – egentlige kamphandlinger og militære træfninger mellem LTTE , en udbryderfraktion herfra og Sri Lankas regeringshær. Civile kan uforvarende blive fanget mellem de stridende parter.Alle rejser til det nordlige og østlige Sri Lanka frarådes (herunder distrikterne Jaffna, Mullaitivu, Trincomalee, Vavuniya, Mannar, Batticaloa og Ampara, samt Yala National Park i Uva provinsen). Der finder størstedelen af den politiske vold sted, selvom den ikke nødvendigvis er begrænset dertil.

Læs hele rejsevejledningen på Udenrigsministeriets hjemmeside: http://www.um.dk/da/menu/Borgerservice/FoerRejsen/Rejsevejledninger/RejsevejledningSriLanka.htm

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Færdig madplan og indkøbsliste hver uge fra TV2 og Lene Hansson

Lene Hansson leverer hver uge en ny madplan inkl. indkøbsliste til dig og din familie i samarbejde med Go'morgen Danmark.
Hent en ny madplan hver torsdag på www.go.tv2.dk, hvor du også kan finde gamle madplaner.

Alle opskrifter er til en familie på 4 personer.
Se madplanen for uge 26: http://programmer.tv2.dk/go/article.php/id-23091322.html

For de, der ikke er bekendte med Lene Hanssons kostprincipper, er der tale om kostkombination (aldrig proteiner og stivelse sammen) samt hensyntagen til syre-/basebalancen. Men man kan jo nøjes med at bruge de opskrifter, man har lyst til og evt. supplere med en ny kartoffel eller et stykke kylling, hvis man ikke helt tror på de samme principper, men stadig vil anvende madplanen for at gøre familiens hverdag nemmere.

Lene Hanssons kostprincipper beskrives på hendes hjemmeside: http://www.lenehansson.dk/Default.aspx?ID=1001