Gå videre til hovedindholdet

AC: Vedr. Burkina Faso

AC skriver i dag lidt om formidlingen fra Burkina Faso.
Der er ved at blive oprettet en landegruppe for nuværende og kommende adoptivfamilier.
Der er i øjeblikket lange behandlingstider, men en familie kan rejse afsted på mandag.

Derudover skriver AC bl.a.:
Ventelisten:
Vi har 8 familier på ventelisten til Burkina Faso. Alle sagerne er udsendt. Den ældste ansøgning blev sendt til Burkina Faso i december 2007.
Vi har plads til flere familier på ventelisten. Vi formoder, at ventetiden for nye ansøgere vil være på omkring 1-1½ år.

2 ugers ophold i Burkina Faso:
De burkinske myndigheder oplever, at det er yderst sjældent, at adoptivfamilier fra Europa kommer tilbage til Burkina Faso efter adoptionsrejsen. Det bekymrer myndighederne, at de burkinske børn og deres familier derfor ikke når at kende barnets hjemland så godt. Derfor forventer og indstiller de burkinske myndigheder til, at alle adoptivfamilier opholder sig i 2 uger i landet i forbindelse med adoptionsrejsen, for at forældrene får mulighed for at snuse lidt mere til barnets hjemland og kultur, og dermed kan give barnet en bedre beskrivelse af landet igennem opvæksten. Vi forestiller os – som det netop er indført i nabolandet Mali – at vore familier planlægger en udrejse torsdag/fredag, så man kan bruge de første dage før det første møde med barnet på den første hverdag efter ankomsten – til lidt akklimatisering til det afrikanske og lidt sight seeing, før mødet med barnet og efterfølgende overdragelsen naturligvis kommer til at fylde resten af denne livets rejse.

Læs mere på AC's hjemmeside http://a-c.dk/

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Adoptionsnyt lukker

Ja - jeg har besluttet at lukke Adoptionsnyt. Jeg har desværre alt for travlt med alle mulige andre projekter til at vedligeholde en nyhedsblog, som jo i sagens natur kræver opdatering meget ofte og allerhelst dagligt. Det er bestemt med blødende hjerte at jeg har taget denne beslutning, da bloggen jo var mit hjertebarn og hobbyprojekt meget længe. Men det går jo ikke, at der her fremme i marts stadig står godt nytår, vel? ;)

Da Tine ind imellem udsender nyheder via Adoption Zones facebookgruppe, har jeg lovet hende at udarbejde en liste over mine links, og så kan hun så - alt efter hvad hun med tiden beslutter sig for at bruge den nye version af Zonen til - anvende dem som hun vil.

Bloggen her bliver liggende indtil videre, så man kan stadig læse gamle indlæg, men den vil ikke blive opdateret længere.

Tusind tak til jer læsere, der har fulgt bloggen og de 175 medlemmer på Facebook :) Held og lykke til alle dem, der er midt i et adoptionsforløb :)

Til sidst vil jeg lige reklamere lidt…

De ændrede procedurer i Etiopien

Jeg har tidligere skrevet om, at der i Etiopien fremover kun vil være én retsdato (først med amerikanske kilder og senere med AC som kilde). I de tidligere indlæg var der lidt indbyrdes uenighed om, om det drejede sig om hittebørn eller børn med biologisk familie eller begge dele.

Danadopt har nu supplerende info på sin hjemmeside, som er med til at afklare tingene.
Danadopt skriver: [....] Vi har forespurgt om dette er en mulighed for alle, og har nu fået bekræftet, at det er det, og at vi som organisation skal vælge om vi fremover ønsker én eller to retsdatoer for vores sager.
Med tanke på at det i langt de fleste sager vil give børnene mulighed for at få en familie 2-4 uger hurtigere end ellers, har vi i DanAdopt valgt, at fremover vil vores familier skulle møde i retten allerede ved det første retsmøde. Det vil naturligvis kunne give enkelte familier et endnu længere ophold, såfremt dommeren beder om supplerende oplysninger ved 1. retssag og sagen derfor skal for retten igen, men m…