Gå videre til hovedindholdet

AC: Vedr. Burkina Faso

AC skriver i dag lidt om formidlingen fra Burkina Faso.
Der er ved at blive oprettet en landegruppe for nuværende og kommende adoptivfamilier.
Der er i øjeblikket lange behandlingstider, men en familie kan rejse afsted på mandag.

Derudover skriver AC bl.a.:
Ventelisten:
Vi har 8 familier på ventelisten til Burkina Faso. Alle sagerne er udsendt. Den ældste ansøgning blev sendt til Burkina Faso i december 2007.
Vi har plads til flere familier på ventelisten. Vi formoder, at ventetiden for nye ansøgere vil være på omkring 1-1½ år.

2 ugers ophold i Burkina Faso:
De burkinske myndigheder oplever, at det er yderst sjældent, at adoptivfamilier fra Europa kommer tilbage til Burkina Faso efter adoptionsrejsen. Det bekymrer myndighederne, at de burkinske børn og deres familier derfor ikke når at kende barnets hjemland så godt. Derfor forventer og indstiller de burkinske myndigheder til, at alle adoptivfamilier opholder sig i 2 uger i landet i forbindelse med adoptionsrejsen, for at forældrene får mulighed for at snuse lidt mere til barnets hjemland og kultur, og dermed kan give barnet en bedre beskrivelse af landet igennem opvæksten. Vi forestiller os – som det netop er indført i nabolandet Mali – at vore familier planlægger en udrejse torsdag/fredag, så man kan bruge de første dage før det første møde med barnet på den første hverdag efter ankomsten – til lidt akklimatisering til det afrikanske og lidt sight seeing, før mødet med barnet og efterfølgende overdragelsen naturligvis kommer til at fylde resten af denne livets rejse.

Læs mere på AC's hjemmeside http://a-c.dk/

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Kun i dag: 50% på alle bøger af Bjarne Reuter

Affiliate program

I anledning af Bjarne Reuters 60 års fødselsdag, giver Saxo.com 50% rabat på alle hans bøger - men KUN I DAG.
Klik på billedet for at gå direkte til online-shoppen.