Gå videre til hovedindholdet

Politiundersøgelsen i Etiopien slut?

AC skriver i dag, at politiundersøgelsen i Etiopien er slut, og at man ikke fandt noget mistænkeligt. Danadopt har endnu ikke bekræftet.

AC skriver:

Politiefterforskningen af hittebørn i Addis Ababa er nu slut

AC Børnehjælps kontaktperson Yeti har nu til morgen meddelt AC Børnehjælp, at hun i går eftermiddag af såvel børnehjemsleder Sister Zenebe fra børnehjemmet Edgets som af personalet ved Domstolen i Addis Ababa fik bekræftet, at den politiefterforskning, der har pågået vedr. ”abandoned” børn (hittebørn), nu er afsluttet.
Resultatet af efterforskningen foreligger ikke officielt endnu, men Yeti har fået at vide, at Domstolen har modtaget efterforskningsresultaterne, og deri fremgår det, at mistanken om uregelmæssigheder omkring et stort antal hittebørn fra tre sub cities i Addis Ababa var ubegrundet.
AC Børnehjælps familier har 9 hittebørn i forslag fra børnehjemmet Edget, der ligger i en af de efterforskede sub cities. Det forlyder, fortæller Yeti, at Domstolen snart går i gang med at beramme retsdatoer for de ventende børn. Derfor regner hun med, at AC Børnehjælps ventende familier meget snart kan få en tidshorisont for, hvornår de kan hente deres børn.
Alle ansøgere på ventelisten til Etiopien har i dag fået individuel nyhedsmail om den gode nyhed.
Selv om en efterforskning som denne er forfærdelig ubehagelig for vores familier, så må vi se den som et godt eksempel på, at giverlandene generelt er meget opmærksomme på, at international adoption kun har sin berettigelse, hvis formidlingen foregår juridisk og etisk korrekt. Lige så vigtigt det er at sikre, at alle forældreløse børn får mulighed for at blive del af en familie, lige så vigtig er det at sikre, at kun de børn, der reelt er forældreløse, bliver formidlet til nye forældre.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Færdig madplan og indkøbsliste hver uge fra TV2 og Lene Hansson

Lene Hansson leverer hver uge en ny madplan inkl. indkøbsliste til dig og din familie i samarbejde med Go'morgen Danmark.
Hent en ny madplan hver torsdag på www.go.tv2.dk, hvor du også kan finde gamle madplaner.

Alle opskrifter er til en familie på 4 personer.
Se madplanen for uge 26: http://programmer.tv2.dk/go/article.php/id-23091322.html

For de, der ikke er bekendte med Lene Hanssons kostprincipper, er der tale om kostkombination (aldrig proteiner og stivelse sammen) samt hensyntagen til syre-/basebalancen. Men man kan jo nøjes med at bruge de opskrifter, man har lyst til og evt. supplere med en ny kartoffel eller et stykke kylling, hvis man ikke helt tror på de samme principper, men stadig vil anvende madplanen for at gøre familiens hverdag nemmere.

Lene Hanssons kostprincipper beskrives på hendes hjemmeside: http://www.lenehansson.dk/Default.aspx?ID=1001