Gå videre til hovedindholdet

Rejsevejledning Indien

Der er lige nu lidt debat mellem Indien og USA, fordi USA fraråder rejser til Indien pga. terrorfrygt, mens Indien fastholder, at landet er sikkert. Jeg har derfor kigget på det danske udenrigsministeriums aktuelle rejsevejledning.


REJSEVEJLEDNING INDIEN Gyldig 04-06-2009

Der er en betydelig risiko for terrorangreb i Indien, specielt i delstaten Jammu- og Kashmir, hvortil rejser frarådes bortset fra rejser til Ladakh-distriktet. Rejser til Ladakh bør kun foregå ad hovedvejen via Manali i delstaten Himachal Pradesh eller med fly til Leh.
Rejser frarådes endvidere til delstaterne Manipur og Tripura samt til grænseområderne til Pakistan, bortset fra Amritsar og Jaisalmer og til Pakistan via Wagah-grænseovergangen.
Desuden frarådes rejser til Kandhamal distriktet i delstaten Orissa, der ikke er nødvendige.

Drabet i Wien den 24. maj 2009 på et fremtrædende medlem af en Sikh religiøs gruppe (Dera kulten) har ført til civil uro i store dele af delstaten Punjab. Flere veje er blevet blokeret og transport i de berørte områder kan være forbundet med risiko, idet tog og busser er blevet sat i brand. Udgangsforbud er blevet indført i flere områder af Punjab. Rejsende anbefales at overholde udgangsforbud samt øvrige råd og vejledninger fra lokale myndigheder, ligesom rejsende anbefales at følge situationen via lokale medier.

Rejsende rådes til at udvise stor agtpågivenhed ved rejser i hele Indien, ikke mindst på offentlige steder, herunder i og omkring offentlige bygninger, hoteller, turistattraktioner, offentlige transportmidler, butikscentre, markeder og andre steder, hvor større menneskemængder samles.

Sikkerhedssituationen

Der er betydelig risiko for terrorangreb i Indien. Risikoen er størst i den nordlige delstat Jammu og Kashmir, men også i andre dele af Indien kan terrorangreb finde sted. Terror i Indien blev i forbindelse med et angreb i Mumbai den 26. – 30. november 2008 for første gang målrettet mod udlændinge. Af rejsevejledningen fremgår alene de seneste alvorligere terrorangreb.

Læs hele rejsevejledningen på http://www.um.dk/da/menu/Borgerservice/FoerRejsen/Rejsevejledninger/RejsevejledningIndien

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Kun i dag: 50% på alle bøger af Bjarne Reuter

Affiliate program

I anledning af Bjarne Reuters 60 års fødselsdag, giver Saxo.com 50% rabat på alle hans bøger - men KUN I DAG.
Klik på billedet for at gå direkte til online-shoppen.