Gå videre til hovedindholdet

Rejsevejledning Indien

Der er lige nu lidt debat mellem Indien og USA, fordi USA fraråder rejser til Indien pga. terrorfrygt, mens Indien fastholder, at landet er sikkert. Jeg har derfor kigget på det danske udenrigsministeriums aktuelle rejsevejledning.


REJSEVEJLEDNING INDIEN Gyldig 04-06-2009

Der er en betydelig risiko for terrorangreb i Indien, specielt i delstaten Jammu- og Kashmir, hvortil rejser frarådes bortset fra rejser til Ladakh-distriktet. Rejser til Ladakh bør kun foregå ad hovedvejen via Manali i delstaten Himachal Pradesh eller med fly til Leh.
Rejser frarådes endvidere til delstaterne Manipur og Tripura samt til grænseområderne til Pakistan, bortset fra Amritsar og Jaisalmer og til Pakistan via Wagah-grænseovergangen.
Desuden frarådes rejser til Kandhamal distriktet i delstaten Orissa, der ikke er nødvendige.

Drabet i Wien den 24. maj 2009 på et fremtrædende medlem af en Sikh religiøs gruppe (Dera kulten) har ført til civil uro i store dele af delstaten Punjab. Flere veje er blevet blokeret og transport i de berørte områder kan være forbundet med risiko, idet tog og busser er blevet sat i brand. Udgangsforbud er blevet indført i flere områder af Punjab. Rejsende anbefales at overholde udgangsforbud samt øvrige råd og vejledninger fra lokale myndigheder, ligesom rejsende anbefales at følge situationen via lokale medier.

Rejsende rådes til at udvise stor agtpågivenhed ved rejser i hele Indien, ikke mindst på offentlige steder, herunder i og omkring offentlige bygninger, hoteller, turistattraktioner, offentlige transportmidler, butikscentre, markeder og andre steder, hvor større menneskemængder samles.

Sikkerhedssituationen

Der er betydelig risiko for terrorangreb i Indien. Risikoen er størst i den nordlige delstat Jammu og Kashmir, men også i andre dele af Indien kan terrorangreb finde sted. Terror i Indien blev i forbindelse med et angreb i Mumbai den 26. – 30. november 2008 for første gang målrettet mod udlændinge. Af rejsevejledningen fremgår alene de seneste alvorligere terrorangreb.

Læs hele rejsevejledningen på http://www.um.dk/da/menu/Borgerservice/FoerRejsen/Rejsevejledninger/RejsevejledningIndien

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Adoptionsnyt lukker

Ja - jeg har besluttet at lukke Adoptionsnyt. Jeg har desværre alt for travlt med alle mulige andre projekter til at vedligeholde en nyhedsblog, som jo i sagens natur kræver opdatering meget ofte og allerhelst dagligt. Det er bestemt med blødende hjerte at jeg har taget denne beslutning, da bloggen jo var mit hjertebarn og hobbyprojekt meget længe. Men det går jo ikke, at der her fremme i marts stadig står godt nytår, vel? ;)

Da Tine ind imellem udsender nyheder via Adoption Zones facebookgruppe, har jeg lovet hende at udarbejde en liste over mine links, og så kan hun så - alt efter hvad hun med tiden beslutter sig for at bruge den nye version af Zonen til - anvende dem som hun vil.

Bloggen her bliver liggende indtil videre, så man kan stadig læse gamle indlæg, men den vil ikke blive opdateret længere.

Tusind tak til jer læsere, der har fulgt bloggen og de 175 medlemmer på Facebook :) Held og lykke til alle dem, der er midt i et adoptionsforløb :)

Til sidst vil jeg lige reklamere lidt…

De ændrede procedurer i Etiopien

Jeg har tidligere skrevet om, at der i Etiopien fremover kun vil være én retsdato (først med amerikanske kilder og senere med AC som kilde). I de tidligere indlæg var der lidt indbyrdes uenighed om, om det drejede sig om hittebørn eller børn med biologisk familie eller begge dele.

Danadopt har nu supplerende info på sin hjemmeside, som er med til at afklare tingene.
Danadopt skriver: [....] Vi har forespurgt om dette er en mulighed for alle, og har nu fået bekræftet, at det er det, og at vi som organisation skal vælge om vi fremover ønsker én eller to retsdatoer for vores sager.
Med tanke på at det i langt de fleste sager vil give børnene mulighed for at få en familie 2-4 uger hurtigere end ellers, har vi i DanAdopt valgt, at fremover vil vores familier skulle møde i retten allerede ved det første retsmøde. Det vil naturligvis kunne give enkelte familier et endnu længere ophold, såfremt dommeren beder om supplerende oplysninger ved 1. retssag og sagen derfor skal for retten igen, men m…